terrasreiniging in Zeeland

Zelf je chalet reinigen of het toch laten doen?

Het schoonmaken van je chalet is niet alleen belangrijk voor de esthetiek, maar ook voor het behoud ervan. Je kunt nadelige gevolgen voorkomen door vuil en aanslag van de buitenmuren te verwijderen. Natuurlijk heeft je ideale chalet wat liefde en onderhoud nodig om zo mooi en netjes te blijven.

Waarom het reinigen van je chalet noodzakelijk is

Om je huis in goede staat te houden moet de gevel soms gereinigd worden. Dit zodat een smerige gevel geen vocht vasthoudt. Dit is ideaal voor sommige beestjes, maar het zuur dat ze uitscheiden beschadigt je gevel. Om ervoor te zorgen dat je chalet lang meegaat en behouden blijft, is een goede verzorging dus cruciaal.

Zelf je chalet reinigen?

Je chalet reinigen kun je in principe prima zelf doen, maar houd er wel rekening mee dat je zorgvuldig te werk gaat. Een chalet dat niet op de juiste manier wordt gereinigd loopt het risico op blijvende schade op. En gebruik je chemische reinigingsmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen om de gevel te reinigen? Dan moet je ze zorgvuldig verzamelen en afvoeren volgens de wettelijke voorschriften.

Hoe ga je te werk?

Gebruik nooit een hogedrukreiniger om de gevelbekleding te reinigen. Gebruik bij voorkeur een zachte autoborstel of spons, water, groene zeep of een lichte autoshampoo om de gevelbekleding te reinigen. Kleine (verf)beschadigingen kunt u het beste meteen repareren. Het is raadzaam om de verf rechtstreeks bij de fabrikant te halen, zodat je zeker weet dat het dezelfde kleur is.

Daarnaast dienen de dakgoten periodiek te worden onderzocht en gereinigd. Wij raden altijd aan om deze techniek eerst uit te proberen op een klein gedeelte aan de achterkant van het chalet, voordat je het hele chalet gaat reinigen. Dat geld ook voor de reinigingsmiddelen.

Na het reinigen

Een pas gereinigde cabine is kwetsbaar voor nieuw vuil. Zelfs als je de gevels uiterst zorgvuldig reinigt, laat je ze na elke wasbeurt toch wat poreuzer achter. Wij adviseren daarom een gevel na het wassen altijd een speciale wax aan te brengen. Een gevel dat een waxlaag heeft gekregen, wordt waterafstotend en droogt na een regenbui sneller op. Dit kun je vergelijken met de waxlaag die zich op je auto vormt nadat je hem door de wasstraat hebt gehaald.

Schakel een specialist in

Kom je er niet uit of weet je niet zo goed waar te beginnen? Dan kun je altijd op ons rekenen als professional in chaletreiniging. Rico’s Glas & Gevelreiniging is een schoonmaakbedrijf dat gespecialiseerd is in het reinigen van chalets en (sta)caravans. Om schade aan je chalet of (sta)caravan te voorkomen, reinigen wij met speciale borstels op ecologisch verantwoorde wijze. Als aanvulling op de reiniging bieden wij ook een nabehandeling. De gevels en goten van je chalet worden dan voorzien van een laag beschermende wax.

Wilt u dat uw chalet of (sta)caravan weer mooi wordt? Bel of mail ons en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor de reiniging van uw chalet of (sta)caravan.